< WRÓĆ DO Niebawem

XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święta Baraniny 11.08

Niebawem2018-03-06

Lista uczestników, program konursu

XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i  Święta Baraniny,
Ustroń 11  sierpnia 2018.


   Szanowni Państwo,
 Patronat honorowy nad Świętem i Konkursem objęli: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Starosta cieszyński oraz Burmistrz Miasta Ustroń. 
 
 
 
 XIII Edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny odbędzie się 11 sierpnia 2018r. w studio kulinarnym RM GASTRO w Ustroniu przy ul. Sportowej 15a., natomiast część folklorystyczna Święta Baraniny odbędzie się na rynku głównym w Ustroniu.
 
 
 
  W bieżącym roku konkurs nominowany jest do Finału Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się 2/3 październik 2018 w Poznaniu.

 

 

 
Lista drużyn zakwalifikowanych do XIII Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny 11 sierpnia 2018 Ustroń.
 
1. Tomasz Mielniczuk, Piotr Kostyła rest. rest Eko hotel „Agit” Lublin
2. Dawid Feist, Łukasz Daszyński rest. „Autentyk-kuchnia i ludzie” Poznań
3. Kamil Tłuczek, Szymon Tomaka rest. Szafran hotel „Rado” Mielec
4. Dawid Konior, Bartosz Puchałka rest. „Pastamore&Apetite” Bielsko Biała
5. Adrianna Majewska, Kamil Kempa rest. Cucina Poznań
6. Przemysław Gościniak, Bartłomiej Kornacki rest. Warszawska Hotel „Centrum” Sosnowiec
Drużyna rezerwowa; 
Tomasz Sobczak, Wojciech Błaszczyk hotel „Atena” Mielec
 
Zakwalifikowanym drużynom gratulujemy i życzymy końcowego sukcesu.
Do boju brać kucharska !!!
 
Program
11 sierpnia sobota
"RM Gastro" Studio Kulinarne
10.00.  Oficjalne rozpoczęcie Mistrzostw Polski i start 1 drużyny
10.00-13.30. Prezentacje firm sponsorskich. RM Gastro
14.30 Zakończenie Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny RM Gastro
 
Rynek: Święto Baraniny 
10.00 Ustawienie zagrody z owcami, stoisk dla artystów i rzemieślników. 
12.00 Oficjalne Rozpoczęcie Święta Baraniny. Wystrzał armatni,  trombita. Rynek Miejski
12.00 Rozpoczęcie Święta Baraniny Rynek Miejski
12.00-14.00 Pokazy kulinarne (szefowie kuchni doradcy kulinarni RMGASTRO, „Niech Cię Zakole” (Szlak krajoznawczo kulinarny dolina dolnej Wisły Kujowsko Pomorskie)
12.30-13.30 Pokaz kulinarnego rozbioru tuszy jagnięcej, i tuszy gęsi, Inż. Piotr Lenart, prof.dr hab. Bronisław Borys.
Goście honorowi; prof. dr hab. inż. Maciej Pompa-Roborzyński, prof. Dr hab. Roman Niżnikowski.
12.00-18.00 Koncerty kapel góralskich; Hora, Gronie, Torka, Polandia
13.00-13.30 Rozpoczęcie konkursu plastycznego dla dzieci,   „Owce w górach” biblioteka miejska
14.00-14.30 Archaiczne strzyżenie owiec.
15.00 Ogłoszenie wyników konkursu plastycznego dla dzieci „Owce w górach” 
16.00 Ogłoszenie wyników i rozdanie nagród  w konkursie XII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny.
12.00-17.00 Występ kapel góralskich 
 
 

 
Organizatorzy konkursu:  • Leszek Makulski tel. 601 088 262, email: gastronomia@wp.pl ; • Jan Sztefek tel. 606 317 880, email: sztefek@ustron.pl, zwany Wielkim zbójnikiem Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim.


Serdecznie zapraszamy!


 

Do otwarcia załączników niezbędny jest Acrobat Reader

Tutaj znajdziesz: Formularz

Tutaj znajdziesz :Regulamin

Do otwarcia załączników niezbędny jest Acrobat Reader

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.