< WRÓĆ DO Niebawem

L

Niebawem2017-12-01

Lista uczestników !

Na początku marca (02-04.03) odbędzie się jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce jakim jest L'Art de la cuisine Martell 2018.
 
Po raz szesnasty firma Wyborowa Pernod-Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders i przy wsparciu merytorycznym Klubu Szefów Kuchni organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 3 marca w Hotelu Zamek Ryn**** XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także kulinarnego. Dawna siedziba Komtura, w której rycerze zakonni jadali zwierzynę i ryby z okolicznych jezior i lasów, dziś również słynie z rozmaitości smaków jakie oferuje bogactwo naturalne Warmii i Mazur. Dlatego też jest idealnym miejscem na przeprowadzenie zmagań kulinarnych 16 drużyn reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce i przyznanie pucharu Martell najzdolniejszym kucharzom młodego pokolenia.
 
Zapraszamy w podróż po najlepszych smakach i aromatach w akompaniamencie koniaku Martell, które skupią się w jednym miejscu i czasie za sprawą młodych adeptów sztuki kulinarnej.
 
 
Kulinarnym tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu a tym samym głównym
produktem, który muszą w swoich daniach wykorzystać zawodnicy jest ŚWIECA WOŁOWA.
Świeca wołowa – fragment mięśnia przepony, który swoją delikatnością dorównuje
polędwicy. Produkt dostępny jest w centrum dystrybucji Sokołów S.A. na terenie całej Polski.
Sponsorem strategicznym konkursu jest: Sokołów S.A.
 
W programie:
09.00-16.00 - L’ART DE LA CUISINE MARTELL Konkurs na Zamkowym Dziedzińcu
10.00-16.00 - Prezentacje sponsorskie i degustacje (Dziedziniec)
10.00-16.00 - Tasting koniaków MARTELL (Dziedziniec)
MARTELL
To uznana na całym świecie marka, najbardziej szlachetnych i wyrafinowanych w smaku koniaków pochodzących z południowo – zachodniej Francji, których historia powstania sięga 1715 roku. W całej gamie produktów odnajdziemy takie trunki jak: Martell VS, Martell VSOP, Martell XO.
 
FORMUŁA KONKURSU
L'Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych
w kraju, organizowany od 15 lat w wyjątkowych miejscach. Konkurs polega na
przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak).
W konkursie bierze udział 16 dwuosobowych ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce. Uczestnicy konkursu powinni być pełnoletni, jak również nie mogą przekroczyć 30-tego roku życia w dniu rozpoczęcia konkursu.
Zgodnie z regulaminem zawodnicy wystąpią w czterech odsłonach na specjalnie
przygotowanych do konkursu stanowiskach. Na przygotowanie każdego dania w 12
porcjach kucharze będą mieć godzinę.
Podczas konkursu potrawy oceniane są przez trzy zespoły jury – pierwszy to JURY
TECHNICZNE, w którym zasiądą największe autorytety sztuki kulinarnej w Polsce oraz JURY DEGUSTACYJNE złożone z Szefów Kuchni, którzy mogą przyznać każdemu zespołowi maksymalnie 100 punktów. To pierwsze jury oceniać będzie potrawy wg zgodności z regulaminem konkursu, tj. pod kątem sposobu przyrządzenia potrawy, podania i samego jej smaku. Jury Techniczne może przyznać każdej ekipie maksymalnie 150 punktów. Trzeci zespół to JURY KONESERÓW, które przyznaje swoją osobną nagrodę.
 
Lista Uczestników Zakwalifikowanych do Konkursu
1. Jakub Sytykiewicz, Martin Guz, Restauracja Cucina, Poznań
2. Konrad Wieczorek, Mariusz Fic, Restauracja Albertina, Kraków
3. Łukasz Stepnowski, Dominik Bosek, Restauracja Amber Room, Warszawa 
4. Mariusz Bobek, Michał Cielesta, Restauracja Amarylis, Kraków
5. Marcin Ćwik, Mikołaj Kruszona, Restauracja Nifty No. 20 Puro Hotel, Poznań
6. Rafał Stegnicki, Wiktor Wielgus, Nicolaus Toruń Hotel, Toruń
7. Łukasz Zygmunt, Dawid Konieczny, Heron Live Hotel, Sienna 
8. Mateusz Jarosławski, Piotr Birkenmayer, Restauracja Haston City Hotel, Wrocław
9. Jarosław Owczarczyk, Robert Branicki, Restauracja Pink Lobster, Warszawa
10. Wojciech Komsa, Sebastian Błażejowski, Belvedere Cafe Łazienki Królewskie, Warszawa
11. Marcin Opioła, Swiatosław Pisak, Restauracja "Tradycja - Nowa Kuchnia Tatr", Bukowina Tatrzańska
12. Adrian Głowala, Filip Niewiatowski, Restauracja Olkuska 7 by Jarek Uściński, Warszawa
13. Radosław Gierałtowski, Łukasz Jabłoński, Restauracja Szafarnia10, Gdańsk
14. Oskar Nowicki, Małgorzata Pindych, Restauracja Krew i Woda, Gdynia
15. Mateusz Sawicki, Rafał Błoński, Villa AntoninA & Restauracja Projekt 36, Sopot
16. Eryk Mazurek, Dawid Błaszczak, Restauracja Aruana, Hotel NARVIL Conference & Spa, Serock
Drużyna Rezerwowa:
17. Łukasz Kukczyński, Grzegorz Marzejon, Restauracja L’Entre Villes, Sopot
 
 
 
Smarten PR

Tutaj znajdziesz Formularz

Do otwarcia załączników niezbędny jest Acrobat Reader

Tutaj znajdziesz: Regulamin

Do otwarcia załączników niezbędny jest Acrobat Reader

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.